Home » Surinaams nieuws » Voorwaarts verrast Robinhood in blessuretijd

Voorwaarts verrast Robinhood in blessuretijd

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Het doelpunt van Voorwaarts aanvaller Javier Zijler, laat in de blessuretijd, heeft Robinhood verrast. In het Franklin Essedstadion heeft Voorwaarts vrijdagavond met 2-1 gewonnen na een 0-1 ruststand. Hiermee heeft de landskampioen haar tweede nederlaag moeten incasseren. “Er heerst momenteel een euforische sfeer in het team. Om in de top vier te kunnen meedoen moet je winnen van topteams,” stelt Voorwaarts-coach Werner Blackson.

“De overwinning is meegenomen. We moeten nu gaan pieken in de tweede helft van het seizoen. Deze zege komt op het juiste moment.” Zijn team zag wel geen enkel uitweg in de eerste helft tegen Robinhood. Leeuwendeel van de wedstrijd werd gedomineerd door de landskampioen. Shaquille Cairo, Jamilhio Rigters en Dimitrio Andro hebben elk kansen gehad om Robinhood  op 3-0 voorsprong te brengen in de eerste 30 minuten van de wedstrijd. Pas in de 42ste minuut kon Caïro Robinhood schieten naar een comfortabele voorsprong: 1-0. Hiermee gingen beide teams de kleedkamer in.

In de tweede helft motiveerde coach Blackson zijn team om behoudend en op de counter te spelen. Het lukte in de eerste vijf minuten van deze helft nog niet, maar de opdrachten werden steeds beter uitgevoerd naarmate de wedstrijd vorderde. Alvaro Gemerts, Fernando Hoepel en Zijler hebben elk moeite gehad in hun spel te komen bij Voorwaarts.

In de 58ste minuut maakte Hoepel uit een snelle uitbraak de gelijkmaker: 1-1. Robinhood dacht op voorsprong te komen, nadat Rigter ten val werd gebracht in het strafschopgebied. Maar arbiter Sergio Rozenhout liet doorspelen. De landskampioen zocht naar het winnende doelpunt, maar kon de kansen niet benutten. Met drie minuten blessuretijd te gaan zag Zijler zijn kans om de verdediging van Robinhood het nakijken te geven: 2-1.