Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Voor 2015 duizend woningen bouwen

Voor 2015 duizend woningen bouwen

ONVERWACHT/PARA– District Commissaris Jerry Miranda van Para wil tussen nu en 2015 duizend woningen bouwen in het district. Komende week zal er een begin gemaakt worden met de bouw van de eerste 14 woningen. Deze komen te staan op een stuk terrein groot een hectare dat al bouwrijp is gemaakt. De financiering geschiedt door de lokale banken.

Miranda zegt niet te willen wachten op de overheid, maar wil zijn districtbewoners die in staat zijn zelf iets te doen, helpen aan een perceel waardoor zij kunnen beginnen te bouwen. 1000 woningen ziet hij realiseerbaar tussen nu en 2015. Het commissariaat krijgt gronden toebedeeld van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer.

Tijdens een kennismakingsbezoek van minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling en onderminister Mahinder Gopi heeft Miranda zijn plannen die hij heeft met het district uiteen gezet. Miranda wil van Para een modeldistrict maken. Als een van de voorbeelden gaf hij aan dat er binnenkort in Para oost begonnen zal worden met de fruit- en cassaveteelt.


Posted

in

by

Tags: