Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Volleybalsters Yelyco stap dichterbij titelprolongatie

Volleybalsters Yelyco stap dichterbij titelprolongatie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Yelyco is in de vrouwenfinale van de Surinaamse Volleybalbond een stap dichterbij het prolongeren van de titel. De ploeg van Verdy Getrouw nam woensdagavond een 2-0 voorsprong op rivaal Gideon door de tweede finalepartij in straight sets te winnen: 25-23, 25-16, 25-20.

Gideon leek goed op dreef om de openingsset in haar voordeel te beslechten, maar na een kill van José Tammenga, die de semikampioen op 21-18 bracht, vluchtte Getrouw in een time-out. De onderbreking wierp haar vruchten af, want Shaniva Balkaran zorgde uit een ace voor een 23-22 voorsprong voor de kampioen. Tammenga maakte nog gelijk, voordat zij en haar teamgenote Tanisha Ramdhani Yelyco de set door fouten cadeau gaven.

“Neks no fout, het is echt nog niet voorbij”

Gideon-coach Dieter Tammenga

Vrijdag afgelopen

De kampioen toonde daarna haar suprematie en claimde ook de twee daaropvolgende perioden. Getrouw zei na afloop tegen de Ware Tijd dat de achterstand in de openingsset aan concentratieverlies van zijn speelsters lag. “Ik heb ze bij de time-out alleen gezegd dat ze op hun pass moesten letten, omdat ze slecht waren gefocust en de pass daardoor niet kwam”, merkte de Yelyco-coach op.

Game 3 is vrijdagavond zeven uur in de Ismay van Wilgen Sporthal. “Vrijdag kan het afgelopen zijn. Ik onderschat Gideon niet, want denk dat ze alles op alles zullen zetten.”

‘Neks no fout’

Dieter Tammenga van de opponent zei “neks no fout“. “Mijn speelsters moesten nog even wennen, maar het is nog niet voorbij”, stelde de oefenmeester van de ploeg uit Saramacca.

Hij gaf toe dat tenminste de openingsset gewonnen had moeten worden. “Mijn nieuwe speelsters hebben nog geen ervaring. Dat is geen excuus, omdat we de eerste set hadden moeten afmaken. Maar het is echt nog niet voorbij”, aldus de Gideon-coach.