Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Volleybalsters Yelyco 2 stunten in eersteklasse volleybalfinale

Volleybalsters Yelyco 2 stunten in eersteklasse volleybalfinale

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO —- Yelyco 2 heeft in game 1 van de vrouweneersteklassefinale van de Surinaamse Volleybalbond een geweldige stunt uitgehaald. ‘Team Mama’s, zoals ze genoemd wordt, nam een verrassende 1-0 voorsprong op Yelyco 4 door de eerste finaleconfrontatie in straight sets (25-21, 26-24) te winnen.

Yelyco 4 van Chagnaz Fränkel met onder meer captain Sharon Balkaran, Janice Antonius en de aspiranten Precious Essed, Shomanthla de Graven en Veronique Liauw-Angie in haar gelederen raakte zodoende ook haar ongeslagenschap kwijt.

De mama’s Chamell van Ams, de gezusters Chanelle en Ashley Dulder, Charelle Halfhide en de spelverdeelsters Daphinia Mers en Kimberly Budel lieten merken dat ze nog aardig wat in hun mars hadden.

Defense

Team 4 startte na het begin fluitsignaal van arbiter Darryl Morris gelijk agressief. Balkaran opende eerst met een kanjer, vervolgens een tipbal voordat Antonius uit een ace voor 3-0 aantekende. Echter, het tij keerde na een uitbal van Antonius, die de zusterploeg daarmee voor het eerst aan de leiding bracht: 7-6.

“Houd de defense erin”, hield coach Janice Valies de mama’s nog voor na een time-out van de tegenstander. De gezusters Dulder hielpen Yelyco 2 tesamen met Van Ams en Halfhide verder afstand nemen: 23-16. Antonius beperkte het gat nog naar 21-24 voor Team 4 voordat Ashley Dulder de eerste setwinst veiligstelde.

Team 2 bleef ook in het tweede spelbedrijf het beste van het spel in handen hebben. Liauw-Angie bracht de spanning terug nadat ze uit opeenvolgende aces 22-22 maakte. Het stond daarna nog twee keren gelijk.

Van Ams nam aanstoot aan de woorden “hey dames, kow gwe noh, defense” van Halfhide door eerst voor setpoint aan te tekenen voordat ze de inzet van De Graven bij het net pareerde: 26-24. Game 2 is vrijdagavond om zes uur ’s avonds in de Ismay van Wilgen Sporthal.