Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Volleybalsters Trinidad en Tobago krijgen Suriname weer er onder

Volleybalsters Trinidad en Tobago krijgen Suriname weer er onder

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — “Dit is tof, maar ze waren gewoon te sterk op sommige momenten.” Woorden van captain Sandrina Beverdijk-Hunsel, nadat de nationale vrouwenvolleybalselectie van Suriname, vrijdagavond in de halve finale van het achttiende Caribisch volleybalkampioenschap, het hoofd in een thriller heeft moeten buigen tegen regerend kampioen en rivaal Trinidad en Tobago. “Ze hebben ons in de tiebreak met hun sterke serves uit balans gebracht, waardoor we te veel punten kwijtraakten.”

In de beslissende vijfde set viel de pass totaal weg en scoorden de Soca Girls veelal uit cadeaus van Suriname. “We zochten naar oplossingen, maar het ging gewoon niet”, vervolgde de aanvoerster. De setstanden waren 25-21, 15-25, 25-16, 17-25, 7-15.

Suriname speelt zaterdagmiddag om het brons tegen Barbados. “We zullen alle energie nu moeten gaan verzamelen en voor een medaille gaan”, reageerde Beverdijk-Hunsel op die partij.

De captain, die van mening was dat dit gezien moet worden “als het begin van een nieuwe generatie”, eindigde met negen punten uit acht kills en één block. Ketura Margaret leidde Suriname met dertien punten, alle uit kills.

Concentratieverlies

“Verliezen is nooit goed, maar het was een goede wedstrijd”, stelde bondscoach Sergio Valdez van Suriname. “Concentratieverlies naar het einde toe heeft ons gekild, maar dat komt door het probleem van de fysieke conditie. We hebben nog één wedstrijd en ik geloof dat we van Barbados zullen winnen”, aldus Valdez.

Suriname claimde de openingsset na een ace van Shaniva Balkaran: 25-21. De setstand werd gelijkgetrokken na een servefout van José Tammenga: 15-25. Beverdijk-Hunsel bracht Suriname uit een kill weer aan de leiding: 25-16.

Echter, onder anderen aanvoerster Krystle Esdelle, één van de meer ervaren speelsters van Trinidad en Tobago, nam de Soca Girls niet alleen op sleeptouw, maar hielp ze ook aan de overwinning. Esdelle noteerde een game-high 36 punten, waaronder 27 kills, zes aces en drie blocks.

Trinidad en Tobago speelt de finale zondagmiddag tegen het tot nog toe ongeslagen Jamaica. De Reggae Girlz zetten in de andere halvefinalepartij Barbados snel van zich af: 25-16, 25-21, 25-21.