Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Volleybalplay-offs in startblokken

Volleybalplay-offs in startblokken

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — De play-offs in de mannen- en vrouwenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond staan voor de deur. Yelyco begint de verdediging van haar titel bij de vrouwen woensdagavond half zeven in de Ismay van Wilgen Sporthal tegen Yellow Birds, terwijl Livo, titelpretendent bij de mannen, daarna uitkomt tegen de Scholen Volleybalvereniging (SVV). 

Twee dagen later kruisen de vrouwen van semikampioen Gideon en Condor de degens waarna de rivalen Yellow Birds en titelverdediger Yelyco tegenover elkaar staan. Coach Verdy Getrouw van verdedigend vrouwenkampioen Yelyco zegt dat Yellow Birds niet onderschat mag worden. “Ik houd altijd rekening met eventuele verrassingen.” In de algemene ronde werden alle drie partijen gewonnen van de gele vogels. 

Spelersarsenaal

“Mijn speelsters zijn er wel klaar voor”, meent Getrouw. Collega Victor Lesperans is blij dat Yellow Birds de play-offs heeft gehaald. “We zijn qua spelersarsenaal heel dun, omdat we kampen met speelsters die vanwege werk niet beschikbaar of uitlandig zijn en geblesseerden. We gaan desalniettemin niet van huis om een wedstrijd vooraf te verliezen.” 

Joshua Dwarkasing onderstreept dat Livo ready is voor SVV. “We hebben in de algemene ronde alle drie duels van ze gewonnen, maar dat is al voorbij. Het is nu 0-0.” De aanvoerder van Livo onderkent dat de opponent een vrij goed en jong team is. “Ze hebben niets te verliezen en gaan sowieso komen om te spelen. Ik kijk vol enthousiasme uit naar de halve finaleserie. Me jongens zijn ready om te spelen.”

Dwarkasing gelooft dat SVV ook enthousiast is over de serie. “Het publiek mag sowieso een leuke serie verwachten.” Meson Anakaba is ervan bewust dat SVV de underdog is. “We gaan met een winnende mindset naar de games toe en hard blijven trainen,” benadrukt de SVV-aanvoerder. “We willen sowieso beter spelen dan in de algemene ronde en de focus moet beter zijn.”

Push gegeven

Aanvoerster Janneke Tammenga van Gideon verheugt zich op spannende play-offwedstrijden. In de algemene ronde werden twee van drie duels gewonnen van Condor. “Waar we in het begin dachten dat we Condor makkelijk konden winnen, weten we nu dat we op alles voorbereid moeten zijn”, geeft Tammenga toe. “Het verlies in de derde ronde heeft ons een push gegeven om te focussen op de halve finale en er niet vanuit te gaan dat de winst sowieso binnen is.”

Captain Zoureena Koningverander (3) verdedigt de bal al vallend voor Condor tegen Gideon.

Condor is naar zeggen van Zoureena Koningverander ready voor de challenge. “We hebben na onze laatste wedstrijd tegen Gideon bewezen dat onze nieuwe strategie de juiste remedie is tegen hun lengte. Het wordt sowieso een spannende play-off”, benadrukt de leidster van Condor. Yellow Birds en Yelyco, die de afgelopen tien jaren steeds in de mannenfinale hebben gestaan, zullen dit jaar de strijd met elkaar aanvechten voor een plaats in de eindstrijd.

Leonel Mahabali verwacht een spannende reeks “waarbij wij zeker nuchter en gefocust er naartoe gaan. In deze serie zal het gaan om wie het meer wil, want we kennen elkaar op en top. Wij gaan voor het kampioenschap.” Yellow Birds won twee van de regular season confrontaties. “We weten allemaal dat statistieken en ranglijsten nu niet meer van invloed zijn”, merkt Yelyco-leider Keven Sporkslede op. 

“Yellow Birds is op dreef en goed op elkaar ingespeeld en wij gaan dat tenminste moeten evenaren willen wij een kans maken. We zullen strijd moeten leveren, maar eerst Yellow Birds zien te pakken en dan zien we verder.”