Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Volleybal: Vrouwenfinale eerste klasse weer open strijd

Volleybal: Vrouwenfinale eerste klasse weer open strijd

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Yelyco 4 heeft de spanning teruggebracht in de vrouwen eerste klasse finale van de Surinaamse Volleybalbond. Game 2 van het onderonsje tegen Yelyco 2 werd vrijdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal in straight sets gewonnen: 25-21, 25-17.

Team Mama’s, zoals Yelyco 2 van Janice Valies en Saïda Loe Sack Sioe liefkozend wordt genoemd, haalde twee avonden tevoren nog een stunt uit door de eerste finaleontmoeting in haar voordeel te beslechten. Echter, Yelyco 4, geleid door captain Sharon Balkaran, Janice Antonius en de jeugdige Sene-Gay Groenewoud liet deze keer niets aan het toeval over.

Spelverloop

Ploegen hielden mekaar in de openingsset verscheidene keren in bedwang of namen beurtelings de leiding. Het tij keerde bij 21-21. Balkaran nam twee punten voor haar rekening gekoppeld met twee fouten van  Chamel van Dams (tip) en Pamela Johns (opvang) van Yelyco 2: 25-21.

De ploeg van coach Chagnaz Fränkel, die werd geassisteerd door Shaniva Balkaran en Zefanya Sporkslede, pakte zaken in het tweede spelbedrijf vanaf het begin zakelijk aan. Aspirant Veronique Liaw-Angie leverde zowel op de spelverdelerspositie als in de verdediging een bijdrage.

Onder anderen Charell Halfhide, de gezusters Chamel en Chelsea van Dams en Chanelle Dulder probeerden Team Mama’s terug in de wedstrijd te brengen. Echter, Groenewoud zette het duel met een ace op slot en dwong daarmee een beslissingswedstrijd af. Deze wordt woensdagavond zes uur gespeeld in de Ismay van Wilgen Sporthal.