Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Volksgezondheid en MMC tekenen intentieverklaring met TMS Global voor verbetering gezondheidszorg

Volksgezondheid en MMC tekenen intentieverklaring met TMS Global voor verbetering gezondheidszorg

Het ministerie van Volksgezondheid, het Mungra Medisch Centrum (MMC) en TMS Global N.V. hebben een intentieverklaring getekend voor een public private partnership. De samenwerking met de fabrikant van medische hulpmiddelen, TMS Global N.V., heeft als doel de kwaliteit van de gezondheidszorg in de gebieden waar het MMC opereert te verbeteren.

De intentieverklaring is getekend door de directeurs Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid, Bharat Tewarie van TMS Global N.V. en Shaïsta Abdul van MMC. De directeuren zijn van mening dat deze samenwerking zal bijdragen aan het verhelpen van het tekort aan medicijnen in het westen van Suriname.

“Het MMC is het enige ziekenhuis in het westen van Suriname. We verlenen diensten aan een populatie van zeker 40.000 personen vanaf Coronie, Wageningen, Wayambo, Cabalebo en Nickerie. Er is een drastisch tekort aan medicijnen, en we hopen met deze deal op kort termijn anders zal zijn”, aldus Abdul.

TMS Global zal essentiële geneesmiddelen beschikbaar stellen via het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) voor het MMC. Tevens zal de samenwerking zorgen voor het delen van kennis en kunde tussen de drie partners ter bevordering van de gezondheidszorg.