Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Volksgezondheid en BOG ondergaan metamorfose

Volksgezondheid en BOG ondergaan metamorfose

PARAMARIBO — Als onderdeel van het ‘Health Services Improvement Project’ worden het ministerie van Volksgezondheid en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) in een volledig nieuw en modern jasje gestoken. Het hoofdkantoor van het ministerie zal daarbij verhuizen van de Henck Arronstraat naar de Rode Kruislaan.

De groundbreaking ceremony – het uitgraven van de fundering voor het op te zetten gebouw – waarmee het startsein voor het bouwproces wordt gegeven, is vrijdag om half elf ’s morgens. De nieuwe panden moeten in 2025 worden opgeleverd. Het project wordt gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

“Het belang van een nieuw hoofdkantoor is duidelijk aanwezig aangezien het huidige niet voldoet”

In een persbericht van het Volksgezondheid staat dat de plannen voor een nieuw hoofdkantoor dateren van 2017. De lening daartoe werd het jaar daarop gesloten met de IDB. Door de Covid-19-pandemie en de brand van het BOG-kantoor aan de Rode Kruislaan in 2021 was het ministerie genoodzaakt de oorspronkelijke plannen te wijzigen. Het heeft in de afgelopen twee jaar intensief met de bank gewerkt om dit project nieuw leven in te blazen, wordt vermeld.

Volgens het departement is het belang van een nieuw hoofdkantoor duidelijk aanwezig, aangezien het huidige onderkomen aan de Henck Arronstraat niet voldoet om alle diensten van het ministerie te huisvesten. In het nieuwe gebouw zal ook Paho Suriname worden ondergebracht. Volksgezondheid tekende op 16 augustus het contract met de aannemer, The 23rd Metallurgical Construction Group Co Van Minmetalen.

Links het nieuwe hoofdkantoor van Volksgezondheid en aan de overkant het BOG. [Foto: Volksgezondheid]