Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Voetganger overlijdt na aanrijding; autobestuurder doorgereden

Voetganger overlijdt na aanrijding; autobestuurder doorgereden

Een voetganger van 57 jaar, genaamd B.S., werd gisteren in de vooravond aangereden op de Martin Luther Kingweg in Paramaribo door een zwarte personenauto. De bestuurder van de auto reed na het ongeval door en liet het slachtoffer hulpeloos achter.

Na ontvangst van een melding over een ernstig ongeval, kwam de politie van het bureau Livorno ter plaatse om onderzoek te doen. Bij aankomst troffen ze het slachtoffer, dat bewusteloos op zijn buik lag, langs de weg aan.

Uit voorlopig onderzoek bleek dat B.S. de Martin Luther Kingweg overstak en werd geraakt door een zwarte personenauto. De bestuurder stapte na het ongeval even uit, ging naar het slachtoffer, rende vervolgens terug naar zijn voertuig en reed met hoge snelheid in de richting van Paranam.

Een ambulance werd opgeroepen en het gewonde slachtoffer werd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht. Kort na aankomst overleed hij aan zijn verwondingen.

Op basis van een eerder ingediende vermissing van een man eerder die dag, werd de zoon van de vermiste opgeroepen om zich bij het politiebureau te melden. Bij het tonen van een foto van het slachtoffer bleek dat de vermiste man dezelfde persoon was als het verkeersslachtoffer op de foto die door de politie was gemaakt. De familie werd op de hoogte gebracht van het fatale ongeval en de voetganger werd geïdentificeerd als B.S.

Op bevel van het Openbaar Ministerie werd het levenloze lichaam van B.S. in beslag genomen voor autopsie door de politie. Er wordt momenteel gewerkt aan de arrestatie van de doorrijder. Het onderzoek naar dit incident zal worden overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo.

De politie roept de doorrijder op om zich te melden bij het politiebureau Livorno. Daarnaast doet de gemeenschap een beroep op iedereen die informatie heeft die kan leiden tot de identificatie van de doorrijder, om deze door te geven via het alarmnummer 115, de gratis tip lijn 179 of bij de politie van het genoemde politiebureau op de telefoonnummers 481941 of 483400.