Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Voetbalclub Vitesse gearriveerd in Suriname

Voetbalclub Vitesse gearriveerd in Suriname

PARAMARIBO/ARNHEM – De Nederlandse voetbalclub Vitesse arriveerde vanmiddag in ons land op uitnodiging van de Stichting Internationaal Voetbal Suriname om deel te nemen aan de PARBO Cup. Tussen 21 mei en 28 mei 2012 verblijft de club uit Gelderland van trainer John van den Brom en assistent trainer Stanley Menzo in Suriname om twee duels te spelen. De Arnhemmers nemen het op tegen de nationale selectie van Guyana en het gemengde Nederlandse Suriprofs team en enkele spelers van de nationale selectie van Suriname.

Beide wedstrijden zullen in het André Kamperveenstadion in Paramaribo worden gespeeld. Dinsdag 28 mei 2012 keren de Vitessenaren terug naar Nederland. Door een 1-3 zege tegen RKC in Waalwijk, zondagmiddag gaat Vitesse na precies tien jaar weer Europa in! Vitesse plaatste zich daarmee voor de tweede voorronde van de Europa League op 19 juli en 26 juli 2012. Trainer John van den Brom was blij met het wederom bereiken van Europees voetbal en vierde dat met zijn staf en spelers ook uitgebreid op het veld en in de catacomben van het uitverkochte GelreDome.

De oefenmeester was gekleed in het nieuwste T-shirt uit de Vitesse collectie met de tekst: ”Wij gaan Europa in”. De tegenstander is nog niet bekend. De laatste keer dat Vitesse Europees voetbal speelde was in 2003. Vitesse haalde toen de derde ronde van de UEFA Cup, maar werd daarin uitgeschakeld door Liverpool. De PARBO Cup belooft voetbal op zeer hoog niveau, dat een stimulans moet zijn voor de verdere ontwikkeling van de Surinaamse voetballerij.