Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Voeding die je een energieboost geven

Voeding die je een energieboost geven

Yoghurt
Yoghurt is een fantastische bron van proteïnen en voorziet je hersenen van energie.

Fruit
Het zal geen verrassing voor je zijn dat fruit een plekje inneemt in deze lijst. Appels bevatten bijvoorbeeld veel vitamines en mineralen die snel energie laten vrijkomen. Sinaasappels bevatten dan weer heel veel vitamine C. Bij de opname van vitamine C ben je tot twee uur daarna minder moe. Eén van de goedkoopste dingen die je kan eten voor een opkikker is een banaan. Bananen bevatten glucose wat je van een goede energieboost voorziet.

Noten en zaden
De meeste noten zoals amandelen, hazelnoten en cashewnoten, zitten boordevol voedingsstoffen, vezels en gezonde vetten, en zijn een uitstekende bron van proteïnes die je helpen om energiek te blijven.

Vis
Tonijn bevat proteïnes en vitamine B die goede bronnen zijn van energie. Wilde zalm is een goede spierversterker en een rijke bron van omega 3-vetzuren en proteïnes, die je helpen om veel energie te blijven behouden.

Mager rundvlees
Rundvlees is rijk aan proteïnes en aminozuren en helpt je energieniveau te behouden en je langer vol te laten voelen. Serveer het met groenten en je hebt een mooi gebalanceerd diner.

Water
Gedehydrateerd zijn is een vaak voorkomende oorzaak van een gebrek aan energie of hongergevoelens. De volgende keer dat je je wat loom voelt, drink dan eens een glas water en ga na of het je een snelle energieboost geeft. Je kan ook citroen toevoegen aan je water. Citroen maakt van je water een natuurlijke energiedrank, volgepakt met elektrolyten die cruciaal zijn voor cellen die energie produceren.

Bonen
Bonen laten je voldaan en tevreden voelen en voorkomen dat je je tegen de middag lethargisch voelt. De proteïnes in bonen reguleren de bloedsuiker en houden ze op een goed niveau. Bonen zijn complexe koolhydraten en voorzien daarom je brein en lichaam van energie.

Eieren
Perfect voor bij het ontbijt. Ze bevatten proteïnes van een hoge kwaliteit en enkelvoudige onverzadigde en meervoudige onverzadigde vetzuren die gezond zijn voor je hart en die je helpen meer energiek te voelen.

Zwarte chocolade
Het is officieel. Onderzoek in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat chocolade met minstens zestig procent cacao de alertheid en aandacht versterkt.