Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » VN-secretaris-generaal Guterres blikt terug op zijn onvergetelijk bezoek aan Suriname in juli 2022

VN-secretaris-generaal Guterres blikt terug op zijn onvergetelijk bezoek aan Suriname in juli 2022

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres. is nog steeds ingenomen met zijn bezoek aan Suriname. Tijdens een gesprek met president Chandrikapersad Santokhi donderdag 21 september sprak de secretaris-generaal over zijn onvergetelijk bezoek aan Suriname, in juli vorig jaar. Toen heeft de VN-secretaris-generaal kunnen waarnemen hoe er actie wordt ondernomen tegen klimaatverandering in het land, die slechts een van de drie carbon negatieve landen van de wereld is. 

Tijdens de ontmoeting heeft president Santokhi zijn dank uitgesproken aan de VN voor de registratie van de carbon kredieten van Suriname.

Suriname is reeds enkele jaren actief lid van de Coalition for Rainforest Nations, die zich al ruim 15 jaar inzet voor bescherming van bossen ten behoeve van het klimaat. Als carbon negatief land is de uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer door Suriname verwaarloosbaar. Daarom zijn de carbon kredieten voor Suriname sinds kort onder het United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCC) officieel geregistreerd als verhandelbare kredieten. 

In zijn toespraak in de Algemene Vergadering op 20 september, heeft president Santokhi opgeroepen tot daadwerkelijke acties. Hij gaf aan dat het tijd is dat vooral de grote geïndustrialiseerde landen de plannen en voornemens omzetten in daden.