Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vissersruzie in Coronie escaleert: Verdachten aangehouden

Vissersruzie in Coronie escaleert: Verdachten aangehouden

De politie van het bureau Coronie heeft acht vissers, met de initialen G.L., B.W., G.V., S.W., G.R., B.V., L.N. en O.K., aangehouden na een vechtpartij. Na een melding van een gevecht bij de visserskampen aan de Eduard Wolfstraat in het district Coronie, zijn de wetsdienaren ter plaatse gegaan voor onderzoek.

Bij aankomst troffen ze de mannen aan, die elkaar met scherpe voorwerpen te lijf waren gegaan. Voorlopig onderzoek wijst uit dat het om twee rivaliserende groepen vissers gaat die al geruime tijd in een langdurige ruzie verwikkeld waren.

Een groep vissers, die drie maanden geleden uit Paramaribo vertrokken om werk te vinden in het visserskamp in het district Coronie, is betrokken geraakt bij een conflict. Het begon toen de lokale vissers ontevreden werden, omdat de nieuwkomers uit Paramaribo meer vis vingen. Dit leidde tot toenemende spanningen tussen de vissers, die op 25 mei 2023 uit de hand liepen.

De verdachte vissers zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en na overleg met het Openbaar Ministerie in voorlopige hechtenis genomen. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van het bureau Wageningen.