Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Visser ingesloten voor illegaal wapenbezit

Visser ingesloten voor illegaal wapenbezit

TOTNESS — De 42-jarige visser J.A. is door de politie van Coronie opgesloten, omdat hij de Vuurwapenwet heeft overtreden. De twee jachtgeweren, waarvoor hij geen vergunning kon overleggen en die hij illegaal in zijn bezit had, zijn in beslag genomen.

Nadat de politie was uitgereden om de vechtpartij tussen acht vissers bij de visserskampen aan de Eduard Wolfstraat te beslechten, werd J.A. verklikt. Aangegeven werd dat hij illegale vuurwapens in zijn woning verborg.

Na toestemming van de visser pleegde de politie een huis onderzoek, waarbij de agenten stuitten op de twee jachtgeweren. J.A. werd gelijk aangehouden. Na te zijn voorgeleid op het politiebureau is hij in verzekering gesteld.

Slepende ruzie

Vanwege hun aandeel in de vechtpartij werden G.L., B.W., G.V., S.W, G.R., B.V., L.N. en O.K aangehouden. Bij aankomst van de politie waren ze gewapend met scherpe voorwerpen. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat het om twee groepen vissers gaat die al geruime tijd een slepende ruzie hebben.

Een deel van deze mannen is drie maanden geleden uit Paramaribo neergestreken, nadat zij werk vonden bij het visserskamp. Omdat ze meer vis vingen dan de plaatselijke vissers ontstonden er steeds woordenwisselingen. Op 25 mei liep de zaak uit de hand. Alle acht zijn in verzekering gesteld. De politie van Wageningen onderzoekt de zaak verder.