Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vijftig watertanks voor onderwijs binnenland

Vijftig watertanks voor onderwijs binnenland

door Samuel Wens

BOVEN-SURINAME — “Elke onderwijzerswoning van de overheid in het Boven-Surinamegebied heeft momenteel de beschikking over een watertank. Onze voorraad drinkwater zal nu voor langere periode gegarandeerd zijn”, reageert Masette Seedo, schoolleider van de Openbare School Guyaba op de gift van drie watertanks.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) heeft afgelopen dagen vijftig watertanks onder de elf scholen en onderwijzerswoningen in het Boven-Suriname- en Sarakreekgebied gedistribueerd. Daartoe werd besloten nadat onderwijsgevenden in het achterland erover klaagden verstoken te zijn van goed drinkwater.

Imro Leidsman, coördinator van OWC in het gebied, zegt tegen de Ware Tijd dat de tanks met toebehorende hulpstukken, zoals kranen en dakgoten, zijn geplaatst bij schoolgebouwen en onderwijzerswoningen die nog niet hadden. Het streven is om 150 watertanks naar het achterland, ook voor de onderwijsgevenden in het uiterste zuiden bij de inheemsen, te brengen. “Het water probleem moet eindelijk tot het verleden behoren.”