Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vijftal slaagt voor dan-examens Taekwondo Associatie

Vijftal slaagt voor dan-examens Taekwondo Associatie

Vijf taekwondoka’s hebben met succes de dan-examens van de Surinaamse Taekwondo Associatie (STA) afgelegd. De examens vonden gistermorgen plaats in de zaal van het Surinaams Olympisch Comité (SOC). De dan-examens werden na vier jaar weer georganiseerd.

De laatste keer dat deze activiteit plaatsvond was in 2019, een jaar voordat de coronapandemie uitbrak. De STA heeft gisteren de draad weer opgepakt met acht kandidaten. Zij werden getoetst op fysieke conditie, kennis en uitvoering van stijlpatronen, one-step sparring, sparring en breaktest.

Van het achttal hebben vijf taekwondoka’s de examens met succes afgelegd: Guillaume Fredison, Damion Grootfaam, Yade Bongsomenggolo en Danique Wirokarto zijn allemaal bevorderd tot de derde dan, terwijl Jamal Arnhem tot de vierde dan is bevorderd.

Ook STA-voorzitter Gregory Markiet heeft een nieuwe graad bereikt. Hij is door de dan-examencommissie bevorderd naar de zesde dan, “vanwege zijn bijzondere bijdrage de afgelopen dertig jaar”, aldus de STA. Ze laten weten dat Markiet de jongste taekwondoka in Suriname is die tot de zesde dan is bevorderd.

Naast zijn bestuurlijke functies heeft Markiet ook op de mat zijn sporen verdiend. Zo maakte hij zelf deel uit van het team dat deelnam aan het WK in Denemarken (2009), Korea (2011) en Mexico (2013). Hij heeft ook deelgenomen aan de Pan-Amerikaanse Spelen, Cacso Spelen en Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur). In 2009 is Markiet uitgeroepen tot Taekwondoka van het Jaar.