Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vijf vissers aangehouden voor beroving

Vijf vissers aangehouden voor beroving

PARAMARIBO — De politie van Nickerie heeft vijf vissers, W.R. (39), A.M. (28) en de drie 26-jarigen J.B., B.J en S.R., aangehouden voor beroving en mishandeling. Het vijftal heeft maandag een zekere R.K. beroofd van een groot geldbedrag, terwijl ze een collega visser, B.G., heeft mishandel en ervandoor ging met zijn bromfiets.

Volgens informatie van de politie was B.G. het vijftal en zijn vriend R.K. eerder op de avond tegengekomen bij een gokwinkel. Na enige tijd te hebben gegokt verliet hij samen met zijn vriend K.R., die een groot geldbedrag had gewonnen, op de bromfiets de gokwinkel.

Niet lang nadat de twee vertrokken waren merkten ze op dat zij door de vijf andere vissers achtervolgd werden. Na enige tijd werden de twee vrienden door de vijf mannen klemgereden, waarbij één van hen de tas van K.R. inhoudende het gewonnen geldbedrag wegrukte.  De mannen maakten zich na de daad uit de voeten. De slachtoffers gingen naar huis en deden geen aangifte.

Later werd B.G. terwijl hij in een hangmat lag wederom aangevallen door de vijf vissers. Zijn bromfiets werd daarbij vernield. Het vijftal sleurde hem op gegeven moment naar de straat en brachten hem trappen en slagen toe. Hij moest als gevolg hiervan medische behandel worden. Het gelukte de sterke arm om de daders de volgende dag op te pakken. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van regio West.