Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vierde Pan- Amerikaanse Muay Thai Kampioenschappen in Suriname

Vierde Pan- Amerikaanse Muay Thai Kampioenschappen in Suriname

Op de eerste dag van de vierde Pan- Amerikaanse Muay kampioenschappen zijn er personen gehuldigd die zich jarenlang hebben bewezen in de Thai bokswereld namelijk Ricardo Huiswoud, Jairzinho Rozenstruik en Tyrone Spong. De openingsceremonie van de Thai Kampioenschappen heeft vrijdag plaatsgevonden in de Anthony Nesty Sporthal.

De Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) is verantwoordelijk voor de organisatie met ondersteuning van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken en andere sponsoren.

Ilonka Elmont, ondervoorzitter van de Suthaibo, voelt zich vereerd om voor de eerste keer in Suriname de Pan- Amerikaanse Muay Thai Kampioenschappen te mogen organiseren. Zij betitelt het moment van de opening als historisch. Zij is ervan overtuigd dat Suriname een goede beurt zal maken en de wereld haar talenten ook kan laten zien. Sportiviteit heeft zij bemoedigd bij alle sporters en is alle actoren dankbaar die hielpen aan deze kampioenschappen.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, was namens president Desi Bouterse aanwezig. Zij gaf aan dat met het organiseren van de kampioenschappen, Suriname de mogelijkheid heeft om zich te profileren binnen de internationale sportwereld. Volgens de missie van het ministerie worden sporters gefaciliteerd en ondersteund om hun prestaties internationaal te bevorderen. Met de participatie aan de kampioenschappen wordt er hieraan invulling gegeven. Namens de President heeft minister Gopal ook degenen mogen huldigen die hun sporen verdiend hebben binnen de thaibokswereld.

De landen die aan het toernooi deelnemen zijn Argentinië, Aruba, Brazilië, Colombia, Curaçao, Uruguay, Frans- Guyana en Suriname. Vandaag vindt de afsluiting plaats.