Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vier verdachten aangehouden in zaak Pikin Saron

Vier verdachten aangehouden in zaak Pikin Saron

PARAMARIBO — De politie heeft reeds vier verdachten aangehouden in de zaak Pikin Saron. Een van de verachten is in het ziekenhuis opgenomen voor medische behandeling, omdat deze gewond is geraakt tijdens een vluchtpoging, kort na het incident. Verder heeft de sterke arm op diezelfde dag H.J. aangehouden, terwijl een andere verdachte A.J de dag erna is opgepakt. Z.G werd donderdag in de kraag gevat door de politie.

Op 2 mei zijn er ernstige strafbare feiten gepleegd in het Pikin Saron gebied. Een gemend onderzoeksteam verricht een grondig onderzoek in deze zaak. Volgens verklaring van de sterke arm hebben de daders, in de vroege ochtend, eerst medewerkers van SBB aangevallen, ernstig mishandeld en vervolgens gegijzeld. Een aantal voertuigen van SBB zijn hierbij weggenomen.

De mannen waren gewapend met zware wapens en andere voorwerpen. Een groep truckbestuurders werd eveneens aangevallen, mishandeld en beschoten door de mannen. Meer dan tien met houtblokken beladen trucks, zijn in de fik gestoken door de aanvallers.

Politieambtenaren die werkzaam zijn op de controle post Pikin Saron bleven niet bespaart. De dienstdoende politieambtenaren werden beschoten en geraakt, waarbij hospitalisatie noodzakelijk was. De verdachten hebben hun bezittingen weggenomen en is de controlepost in brand gestoken.

De politie meldt verder dat de daders ook medewerkers van Grassalco te Maripaston ernstig mishandeld, gegijzeld en met de dood bedreigd hebben. Daarnaast zijn er vernielingen aangericht aan eigendommen van het bedrijf en is de schade enorm.

Op de vluchtroute hebben de verdachten het vuur geopend op de assisterende politie-eenheid, die kordaat hierop reageerde. Hierbij werden drie verdachten aangehouden van wie twee zodanig verwond waren dat zij kort hierna het leven hebben gelaten.

De politie heeft een aantal buitgemaakte zware schouder- en vuistvuurwapens, mobiele toestellen en andere goederen teruggevonden bij de verdachten. Ook zijn twee handgranaten achterhaald op de plaats delict en in beslag genomen. Alle gegijzelden werden op dinsdag bevrijd door de politie, geassisteerd door manschappen van het Nationaal Leger.