Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vier vast op verdenking van diefstal

Vier vast op verdenking van diefstal

PARAMARIBO — M.G., die goederen in een winkelzaak aan de Wilhelminastraat had weggenomen zonder daarvoor te betalen, is in verzekering gesteld. Hij werd aangehouden door een politie-inspecteur die toevallig in zijn privévoertuig langsreed.

Nadat de 37-jarige verdachte de spullen had gejat, was hij in een passerende lijnbus gestapt. De politie-inspecteur stopte toen hij bij de winkel een paar mannen om hulp zag roepen. Ze deden hun verhaal, waarna de agent de bus achternaging. Ter hoogte van Shell On the Run sommeerde hij de lijnbuschauffeur te stoppen en wist hij, aan de hand van de beschrijving, M.G. aan te houden.

De verdachte werd overgebracht naar de recherche van Paramaribo om te worden voorgeleid. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat M.G. er een gewoonte van maakt om goederen uit winkelzaken weg te nemen. Tot en met zaterdag waren er vijf aangiftes tegen hem opgenomen. Andere benadeelden kunnen zich melden bij de recherche te Geyersvlijt.

In district Commewijne heeft een gemengd team van de politie van regio Oost donderdagnacht drie verdachten aangehouden. Ze hadden een gascilinder en andere goederen gestolen. Ze werden voorgeleid op het politiebureau Mariënburg, waarna ze in verzekering werden gesteld.