Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vier mannen bij controle aan de Tourtonnelaan betrapt met inbraakwerktuigen

Vier mannen bij controle aan de Tourtonnelaan betrapt met inbraakwerktuigen

De verdachten L.C. (27), M.D. (22), evenals K.M. (25) en T.J. (25), zijn gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een strafbaar feit en deelname aan een criminele organisatie. Op 13 september 2023 werd een voertuig onderworpen aan controle door een gemengde politie-eenheid die een wegversperring had opgezet aan de Tourtonnelaan.

Het viel de politie op dat het voertuig bij het naderen van de wegversperring langzaam begon te rijden. Bij de controle bleken er vier mannen in het voertuig te zitten. De verdachten werden gesommeerd uit het voertuig te stappen, waarna er een grondig onderzoek in het voertuig werd uitgevoerd.

Daarbij werden breekwerktuigen, zwarte kledingstukken, maskers, handschoenen en een kentekenplaat van een ander voertuig aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten konden niet verklaren waar de goederen vandaan kwamen. De politie vermoedde dus dat de verdachten op het punt stonden ergens in te breken of zich voorbereidden op een inbraak.

Tijdens de aanhouding gaf een van de verdachten aan dat hij politieman was. Hij kon zich niet ter plekke legitimeren en werd naar huis gebracht om zijn legitimatiebewijs te tonen. Daar legitimeerde hij zich bij de politie, en zijn legitimatiebewijs en dienstwapen werden in beslag genomen in het belang van het onderzoek.

De zaak werd overgedragen aan de afdeling Recherche Paramaribo voor verder onderzoek. Met betrekking tot het onderzoek naar de politieman werd hij overgedragen aan de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ).

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten in voorlopige hechtenis genomen.