Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Video van politiegeweld circuleert op sociale media

Video van politiegeweld circuleert op sociale media

Het Korps Politie Suriname (KPS) werd gistermiddag rond 13.00 uur geconfronteerd met een video die circuleerde op sociale media. De video toonde een politieambtenaar die volgens sommigen buitensporig geweld gebruikte, vergezeld van ongepaste taal. Dit gedrag is volstrekt onaanvaardbaar en strookt niet met de dienstbaarheid van de politieorganisatie, schrijft de afdeling Public Relations van het KPS.

Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat er onlangs is ingebroken in de woning van bedoelde politieman, waarbij er waardevolle goederen zijn weggenomen. Toen de politieman de verdachte gistermiddag op straat tegenkwam en wilde overgaan tot aanhouding van deze persoon, werd de wetsdienaar belet door de mede-inzittende die in het voertuig van de verdachte zat. Dit heeft geleid tot het geweld zoals te zien is in het filmpje.

Bekijk hier de video:

Een toevallig passerende politieambtenaar bood hulp, en al snel arriveerde het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) ter plaatse om te assisteren. Het is sterk aan te raden om de politie niet te hinderen bij de rechtmatige uitoefening van haar werk, omdat dit strafbaar is, meldt de afdeling Public Relations. De verdachte en zijn medeplichtige zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide personen in verzekering gesteld op verdenking van diefstal met braak. Verder politioneel onderzoek zal moeten uitwijzen of het optreden van de politieman rechtmatig was. Indien dit niet het geval blijkt te zijn, zal de korpsleiding niet aarzelen om de betreffende politieambtenaar de gepaste disciplinaire straf op te leggen.