Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vertoning basketbalfilm ‘Glory Road’ op 24 mei

Vertoning basketbalfilm ‘Glory Road’ op 24 mei

PARAMARIBO-Met weinig financiële middelen tot zijn beschikking, om de meest begeerde sporters aan te trekken, besluit de nieuwe basketbalhoofdcoach Don Haskins van de Texas Western College in El Paso, een multiraciaal team te vormen van de beste spelers in het land.

Een team dat kan gaan voor het nationaal kampioenschap. Sommige van de jonge mannen die hij en zijn assistenten geworven hebben uit de verste uithoeken van plaatsen als Indiana, Michigan, en New York, bezitten inderdaad veel talent, maar als het gaat om georganiseerd college basketbal, dat zich voornamelijk richt op balverdediging en –distributie, dan moet er nog aardig wat bijgeschaafd worden. Toch slaagt Haskins erin een team, de Texas Western Miners, te vormen, bestaande uit zeven zwarte en vijf witte atleten, een evenwicht dat zelfs de wenkbrauwen doet fronsen van mensen van zijn eigen universiteit. Maar Haskins is vastberaden.

Hij onderwerpt zijn spelers aan een zeer taai trainingsprogramma en hou ze het dreigement voor dat ze onherroepelijk eruit worden gezet indien zij niet zo hard werken als hij eist. Op die manier probeert hij zijn witte en zwarte spelers te integreren in een team met een gemeenschappelijk doel:nationaal kampioen worden. Dit is zowat de strekking van de film, Glory Road, die de Amerikaanse ambassade in Paramaribo op woensdag 24 mei aanbiedt aan de Surinaamse filmliefhebbers.

Een inspirerend en waar gebeurd verhaal van een team dat niet alleen college basketbal maar ook de natie voorgoed veranderde, zo meldt de Amerikaanse ambassade aan GFC Nieuws. Joh Lucas, Derek Luke, Evan Jones en Austin Nichols zijn de acteurs die in deze 118 minuten durende film zullen schitteren. De vertoning van Glory Road vangt aan om zeven ’s avonds in de Eddie Wesselszaal, in het CCS-gebouw. De toegang is gratis.