Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verliefde minderjarige dochter vertoont wegloopgedrag

Verliefde minderjarige dochter vertoont wegloopgedrag

De 34-jarige Emanuel B. moet zich bij de rechter verantwoorden voor verkrachting en schaking van een minderjarig meisje, dat verliefd raakte op hem en daarom van huis wegliep. Volgens de ouders loopt het meisje vaker weg van huis. Met dit gedrag begon zij in maart 2021.

Toen had de vader aangifte gedaan van vermissing en pas in oktober van dat jaar kwam de politie het kind op het spoor. Zij werd thuis bij de verdachte Emanuel aangetroffen. De politie hield Emanuel toen al aan en het meisje werd door de politie in een kindertehuis geplaatst.

In november werden de ouders door de politie gebeld met de mededeling dat hun dochter uit het kindertehuis was weggelopen. Een maand later werd ze wederom thuis bij de verdachte aangetroffen en meegenomen. Toen hield ze zich bijkans een maand rustig, echter liep ze midden januari weer weg. De ouders begrepen dat ze zich weer thuis bij Emanuel bevond, waarna hij werd aangehouden.

Bij de politie en eerder op de rechtszitting verklaarde Emanuel dat zij reeds twee jaar een liefdesrelatie met elkaar hadden. Hij wist niet dat ze toen nog 14 jaar oud was, omdat ze een hogere leeftijd had opgegeven.

Verder gaf hij aan dat hij het kind niet had onttrokken uit het wettig gesteld gezag, want de ouders wisten waar ze was. Hij stuurde haar steeds terug naar haar vader, maar ze weigerde dat.

De rechter stelde de zaak uit naar 9 november. Dan zal de officier van justitie zijn strafvoorstel doen.