Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verkeerslicht meer dan een maand buiten werking als gevolg van diefstal 

Verkeerslicht meer dan een maand buiten werking als gevolg van diefstal 

Het verkeerslicht op de kruising Zwartenhovenbrugstraat en Keizerstraat in Paramaribo is al meer dan een maand buiten werking, vanwege kabeldiefstal. Uit eerdere berichten is geconstateerd, dat vanaf 7 augustus de kabels bij het betreffende verkeerslicht zijn doorgesneden en verwijderd.

Een officiële aangifte is ingediend bij het politiebureau Keizerstraat door het team dat verantwoordelijk is voor het plaatsen van deze kabels. Dit team heeft toen de nodige stappen genomen om het probleem aan te pakken. Na drie dagen constateerden zij weer diefstal. Er waren opnieuw kabels doorgesneden en verwijderd, toen ze naar de locatie gingen om de verkeerslichten te herstellen. 

De afdeling Voorlichting van het ministerie van Openbare Werken geeft in een reactie aan, dat de kabels van de verkeerslichten drie tot vier keer toe zijn gestolen. Het is nog niet duidelijk wie de daders zijn, die telkens dezelfde laffe daad verrichten. 

Volgens de afdeling is de politie nog bezig met het onderzoek. Op de vraag of Safe City camerabeelden aanwezig zijn, gaf de afdeling te kennen dat er voor deze locatie geen camerabeelden beschikbaar zijn. Verder is er nog geen duidelijkheid wanneer nieuwe kabels geplaatst worden voor het verkeerslicht. Vooralsnog blijft de kruising van de Zwartenhovenbrugstraat en de Keizerstraat een gevaar vormen voor de voetgangers en de overige verkeersdeelnemers. 

SD