Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verkeersdode bij aanrijding Pikin Saron

Verkeersdode bij aanrijding Pikin Saron

PARA — Bij een aanrijding maandagochtend tussen een bromfietser en een voetganger op de Weg naar Pikin Saron is de 26-jarige G.K. overleden. De bromfietser, de vermoedelijke veroorzaker en militair van beroep, heeft op de poli van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) het leven gelaten.

Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat zowel de voetganger als de bromfietser zich aan de linkerzijde over de weg verplaatsten in de richting van Apoera. Door tot nog toe onbekende reden ontstond er een aanrijding, waarbij de bromfietser, zijn duorijder en de voetganger verwondingen hebben opgelopen. De duorijder (schaafwonden) en de voetganger (beenfractuur) werden vanuit de RGD-poli met de ambulance van Surcad afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het ontzielde lichaam van G.K. is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie door de politie in beslag genomen. Aangezien de overledene een militair was, is het onderzoek van deze aanrijding overgedragen aan de Militaire Politie.

Truck rijdt voetganger aan

Bij een tweede aanrijding die omstreeks vijf uur in de ochtend plaatsvond, heeft de 65-jarige C.M. zware verwondingen opgelopen. De bewoners waren verhit na het zien van de zwaargewonde voetganger en gingen tekeer tegen de truckchauffeur, die het bos in vluchtte.

De politie constateerde na onderzoek dat zowel de truckbestuurder als de voetganger in dezelfde richting gingen. De truck is voorlopig door de politie in beslag genomen. Het slachtoffer is met de ambulance van Surcad afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.