Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verdachten voor frauduleuze handelingen aangehouden door Recherche Midden

Verdachten voor frauduleuze handelingen aangehouden door Recherche Midden

De verdachte P.W. (27) is op 23 september door de recherche van Regio Midden aangehouden, nadat hij zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte. Enkele bedrijven hebben aangifte gedaan op verschillende politiebureaus tegen klanten, die dollars middels vervalste PDF-betaling of te wel overmaking hebben gedaan vanuit een bankrekening naar een andere bankrekening.

Bij een ingesteld onderzoek door de politie kwam de verdachte P.W. in beeld die respectievelijk op twee dagen in de maand augustus 2023 bij een cellshop een Playstation en een iPhone middels dit betalingssysteem heeft gekocht. Naderhand bleken de betalingen niet juist te zijn.

P.W. werd opgespoord en aangehouden. In deze zaak werd de tweede verdachte R.G. in beeld gebracht, die momenteel voor een ander gepleegd strafbare feit in verzekering is gesteld op het politiebureau Geyersvlijt.

Het vermoeden bestaat dat het tweetal meer op hun kerfstok heeft. Vervolgens werd na uitgewerkte informatie eveneens de 23-jarige verdachte M.A.E.G. in de kraag gevat. De verdachten hebben dezelfde werkwijze gebruikt bij het plegen van de strafbare feiten. Bij de aanhoudingen van de verdachten in deze zaak, zijn er diverse goederen aangetroffen en in beslag genomen.

De recherche van Regio Midden is belast met het verder onderzoek in deze zaak.