Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verdachten moordzaak bakkerij Kwattaweg veroordeeld

Verdachten moordzaak bakkerij Kwattaweg veroordeeld

De verdachten Timothy Lie A Jen, Ramsahai ‘Shankar’ Radjkoemar en Tejay Flink zijn elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor gekwalificeerde doodslag.

Op 19 december 2021 kreeg de politie de melding dat de onderneemster Yang Zhenjie, die een bakkerij aan de Kwattaweg runt, niet meer werd gezien. De beller, die een buurman is van de onderneemster, vond het vreemd dat zij de bakkerij niet meer opende. Na herhaaldelijk bellen en roepen kreeg hij geen reactie en besloot toen de politie in te schakelen. Toen de politie in de bakkerij ging stuitten ze op het levenloze lichaam van de onderneemster.

Na goed speurwerk werden zes verdachten in beeld gebracht. Daarbij werden Timothy Lie A Jen, Ramsahai ‘Shankar’ Radjkoemar, Tejay Flink, Nikhiel Rahman, David Roopchand en Shaquille Pinas in beeld gebracht. De drie laatsten, die jeugdigen zijn, werden op 17 augustus veroordeeld tot elk acht jaar gevangenisstraf.

De rechter motiveerde zijn straf en gaf aan op basis van welke bewijsmiddelen hij tot het besluit is gekomen dat de verdachten Timothy Lie A Jen, Ramsahai ‘Shankar’ Radjkoemar en Tejai Flink het strafbare feit hebben gepleegd. Behalve Timothy Lie A Jen bekenden alle verdachten dat zij het feit samen hebben gepleegd.

Ook verklaarden ze allemaal dat het Timothy was die het plan had beraamd. David Roopchand moest de onderneemster roepen, omdat zij hem heel goed kende. Timothy, Shaquille, Nikhiel en David stonden voor de poort en op het moment de onderneemster de deur opendeed rende de groep naar binnen en knevelden haar waarna ze in de diepvries werd gestopt.

Hierna werd de bakkerij overhoopgehaald waar ze, volgens verklaring van de zus van Ramsahai, die het gesprek tussen haar broer en Nikhiel had gevolgd, sieraden en SRD 30.000 werden gevonden. Hierna plaatsten ze de onderneemster in de slaapkamer en liepen weg, maar Timothy is daarna weer het pand binnengelopen.

Op de vraag van zijn comparanten waar hij gaat gaf hij aan: “me kon, mo klaar wan feit”. Toen hij binnen was knevelde hij de onderneemster met een kussen, waardoor ze verstikte als gevolg van het afdekken van haar mond en neus.

De volgende dag heeft Timothy aan zijn medeverdachten kleine bedragen gegeven.

De officier van justitie had op een eerdere zitting 20 jaar voor elke verdachte geëist. De rechter zag geen reden om af te wijken van de strafeis.