Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verdachte van poging tot moord voorlopig vrij

Verdachte van poging tot moord voorlopig vrij

De rechter heeft Rodney ‘Rotje’ T. voorlopig in vrijheid gesteld. Hij werd op 22 december van vorig jaar door de politie aangehouden op verdenking van poging tot moord, vernieling en bedreiging van zijn ex-vriendin en haar nieuwe partner. Op 25 november bevonden zijn ex-vriendin O.R. en haar partner S.R. zich bij haar tante. Op dat moment kwam Rotje ook ter plaatse.

Hoewel Rotje en zijn ex-vriendin samen een kind hebben, had zij enkele maanden geleden de relatie beëindigd. Die dag eiste Rotje een geldbedrag van O.R. dat hij nog van haar tegoed had. Om problemen te voorkomen, gaf ze hem het geld.

Echter begon hij toch tegen haar tekeer te gaan. O.R. en haar vriend verlieten de plaats bij haar tante en gingen naar het huis van haar ouders. Rotje besloot hen te achtervolgen en begon hen op een gegeven moment uit te schelden.

Vervolgens begaf Rotje zich via het achterterrein naar de plek waar O.R. en S.R. zaten en loste hij drie schoten met een vuistvuurwapen in hun richting. Hierdoor liep een voertuig van de familie van zijn ex-vriendin evenals de woning schade op door kogelinslagen. Na het schieten stapte hij weer in zijn voertuig en vertrok.

Na bijna een maand werd Rotje door de politie opgespoord en aangehouden. Hij verklaarde dat hij samen met zijn vriend Milton langs het huis van O.R. reed en zijn ex-vriendin en haar vriend op het balkon zag.

Ze besloten samen om de vriend een lesje te leren, waarop Milton naar de woning rende om de nieuwe vriend van O.R. met een stok te slaan. Plotseling hoorde hij schoten en keerde zijn vriend terug naar het voertuig, waarna ze met hoge snelheid wegreden.

O.R. verklaarde eerder op de zitting dat zij op dat moment dacht dat het Rotje was die de schoten had afgevuurd, maar later achtte ze hem daartoe niet in staat. Ze zou hem dat ook niet hebben zien doen. Ook heeft hij haar en haar vriend niet bedreigd, aldus de aangeefster.

Op verzoek van Rotje werd hij voorlopig vrijgelaten door de rechter. De zaak werd uitgesteld naar de zitting van 12 oktober. Dan zal Rotje worden gehoord en zal de officier van justitie zijn strafeis bekendmaken.