Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verdachte ter zake verduistering en oplichting aangehouden

Verdachte ter zake verduistering en oplichting aangehouden

De 50-jarige verdachte C.S. is op woensdag 23 augustus 2023 aan de Letitia Vriesdelaan in het ressort Centrum ter zake verduistering en oplichting  door de Recherche van Regio Paramaribo in de boeien geslagen.

De benadeelde G.V. (30) deed op zaterdag 19 augustus 2023 aangifte ter zake verduistering en oplichting tegen deze verdachte. Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de aangever op vrijdag 18 augustus 2023 over de Martin Luther Kingweg reed, toen een buurtbewoner hem stopte en om een lift vroeg. De verdachte C.S. die ook terplekke was vroeg eveneens om een lift en reed ook mee. Bij aankomst in de stad gaf de verdachte de benadeelde SRD 100 voor de lift en nam het telefoonnummer van de aangever met de bedoeling hem te contacten wanneer hij weer een rit nodig had. Zoals afgesproken belde hij G.V. diezelfde avond op om hem op te halen, aangezien hij een afspraak had met de ex-president  aan de Anton Dragtenweg. In bedoelde omgeving aangekomen vroeg de verdachte aan de aangever als hij alleen naar de ex-president kon rijden, omdat hij al bij de afspraak had aangegeven dat hij alleen was. De goed gelovige G.V. stond zijn voertuig waarin een laptop, een mobiele telefoon en zijn persoonlijke spullen af aan de verdachte en wachtte vanaf 23.00 uur s’ avonds tot de volgende ochtend  07.00 uur voor een winkel in de omgeving van Leonsberg. Hij besloot toen naar de woning van de ex-president te lopen om navraag te doen bij de  veiligheidsmannen, die aangaven dat er niemand is geweest, waardoor hij het politiebureau Geyersvlijt aandeed voor het doen van aangifte.  Na bekomen informatie werd de verdachte C.S. in beeld gebracht, waarna hij werd opgespoord en in de kraag is gevat. Zowel de auto als de goederen werden op verschillende adressen waar ze waren achtergelaten teruggevonden en afgestaan aan de benadeelde. Tijdens het onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat C.S. dezelfde verdachte is die werd gezocht in de zaak , waarbij hij  op maandag 7 augustus 2023 een mobiele telefoon van een dienstdoende assistent arts op een poli  van een ziekenhuis had weggenomen met het smoes dat zijn vrouw in dat ziekenhuis was opgenomen en haar moest bellen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte C.S. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

De Recherche van Regio Paramaribo die belast is met het onderzoek en is ondergebracht op het politiebureau Geyersvlijt,  roept eventuele benadeelden van soortgelijke vergrijpen op zich in verbinding te stellen met voornoemde onderzoekende dienst voor het doen van aangifte.

The post Verdachte ter zake verduistering en oplichting aangehouden appeared first on Korps Politie Suriname.