Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verdachte ter zake medeplichtigheid diefstal middels geweld aangehouden

Verdachte ter zake medeplichtigheid diefstal middels geweld aangehouden

De 25-jarige verdachte J.C. is op donderdag 1 juni 2023 in het ressort Geyersvlijt door de politie aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan diefstal middels geweldpleging.

De onderneemster Y.Z. deed op woensdag 24 mei 2023 aangifte ter zake bij de politie van het bureau Uitvlugt. Zij gaf de politie te kennen dat vijf gemaskerde en gewapende mannen haar woning binnendrongen, waarbij de vrouw en haar twee arbeiders A.G. en J.C. overrompeld en beroofd werden. Na de daad heeft het vijftal de plek verlaten in een gereedstaande voertuig met medeneming van grote geldbedragen in SRD, Euro’s en Amerikaanse Dollars; ruw goud en sieraden. De zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat een verdacht voertuig met inzittenden een aantal keren voorbij de woning van Y.Z. is gereden. Bij het verlaten van het pand werd de vrouw overrompeld door de verdachten. Onder bedreiging moest zij eerder vermelde goederen en geldbedragen afstaan. Aan de hand van feiten en omstandigheden is de arbeider J.C. als verdachte aangemerkt en aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte J.C. door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de andere verdachten wordt gewerkt.

The post Verdachte ter zake medeplichtigheid diefstal middels geweld aangehouden appeared first on Korps Politie Suriname.