Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verdachte staat terecht voor oplichting van haar neef

Verdachte staat terecht voor oplichting van haar neef

De verdachte B.M. moet zich bij de rechter verantwoorden voor oplichting van aanzienlijke geldbedragen in Surinaamse dollars en Amerikaanse dollars ten nadele van haar eigen neef. De benadeelde A.M., die een neef is van de verdachte, heeft aangifte gedaan tegen zijn nicht nadat hij op verschillende momenten in de maanden februari en maart aanzienlijke geldbedragen aan haar heeft overhandigd.

B.M., die werkzaam was bij een bekend reisbureau, werd door haar neef benaderd met het verzoek een reis voor hem en zijn partner naar Miami te organiseren, evenals het reserveren van een hotelkamer en tickets voor een show. Als voorschot ontving B.M. SRD 4000 om visa en andere kosten te dekken. Hij vroeg haar geen kwitanties, omdat hij haar vertrouwde. Hierna volgden steeds meer bedragen in SRD en US$, waarvoor wel kwitanties werden uitgereikt.

Na een tijd niets van zijn nicht te hebben vernomen, belde hij haar om te informeren naar de status van zijn visumaanvraag, maar keer op keer werd hij aan het lijntje gehouden. Later ontdekte hij ook dat zijn nicht in 2019 was ontslagen door de eigenaar van het reisbureau.

B.M. werd opgespoord en gearresteerd. Bij de politie gaf ze toe geld van haar neef te hebben ontvangen. Ze verklaarde een schuld te hebben en dat haar werkgever haar onder druk zette om deze terug te betalen. Daarom besloot ze het geld dat ze van haar neef ontving te gebruiken om deze schulden af te lossen.

De verdachte, die inmiddels op vrije voeten is, verscheen niet op de zitting in Nickerie, waardoor de zaak werd uitgesteld naar 20 oktober. Op die datum zal de verdachte B.M. worden gehoord.