Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verdachte schietincident illegaal feest Binda Mall veroordeeld tot 8 jaar cel

Verdachte schietincident illegaal feest Binda Mall veroordeeld tot 8 jaar cel

De verdachte Roberto S. is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar onvoorwaardelijk met aftrek voor poging doodslag, diefstal middels geweldpleging, illegaal wapen- en illegaal munitiebezit. De rechter is meegegaan met de strafeis van de officier.

Op 25 november 2021, terwijl het land in total lockdown was, werd er een illegale dansavond in de Binda Mall gehouden, waarbij enkele politieambtenaren, te weten Diego W. en Ronny R. ook aanwezig waren. Drie mannen, waaronder de Roberto S. en zijn neef Vincent Meiland, raakten in een woordenwisseling met de politieambtenaar Diego W., die uit de hand liep.

Roberto werd door de securityguards uit het gebouw gezet, maar na een poosje kwam hij met enkele vrienden terug, allen gewapend met een vuistvuurwapen en er werd in de richting van agent Diego W. geschoten. Die werd aan zijn linker wang, linker rug en linkerbovenbeen geraakt.

Hierna werd Diego W. ook door de verdachte Roberto en zijn vrienden aangevallen. Hij werd ontwapend en met zijn eigen dienstwapen op zijn hoofd geslagen. Na de schoten ontstond er volgens getuigen een onoverzichtelijke situatie, waarbij niet aangegeven kon worden wie allemaal geschoten heeft. Bij het schietincident raakte Meiland gewond en overleed ter plaatse. Ook de politieambtenaar Ronny R. liep zwaar lichamelijk letsel op.

Roberto S. werd door de politie aan de Lalla Rookhweg klemgereden en aangehouden met het dienst vuistvuurwapen van Diego W. in zijn bezit.