Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verdachte in Nickerie-moordzaak riskeert maximaal 25 jaar gevangenisstraf

Verdachte in Nickerie-moordzaak riskeert maximaal 25 jaar gevangenisstraf

Romi K., de verdachte in de moordzaak van de zus van zijn vriendin, Esselien, hoorde een strafeis van 25 jaar tegen zich eisen. De moord zou hebben plaatsgevonden in de nacht van 30 juli 2016. In dat jaar werd het levenloze lichaam van Esselien ontdekt op een adres in Nickerie, nadat haar zus Reshma en enkele buurtbewoners het aantroffen.

Reshma had genoeg van de herhaalde mishandelingen door haar partner Romi K. Ze nam de beslissing om samen met Esselien naar Paramaribo te verhuizen. Romi K. bleef achter in het huis van Reshma. In juli van dat jaar reisde ze samen met Esselien en een kind naar Nickerie om enkele zaken af te handelen.

Bij aankomst bij haar woning en na opgemerkt te hebben dat Romi K. onder invloed van alcohol verkeerde, besloot ze de nacht door te brengen bij haar buurvrouw. Esselien ging met haar kind naar het huis van Reshma.

De volgende ochtend, toen Reshma geen reactie kreeg op haar telefoontjes naar Esselien, stuurde ze de dochter van haar buurvrouw om te kijken wat er aan de hand was. De dochter keerde terug en vertelde dat Esselien niet reageerde op haar roepen en kloppen, maar dat ze wel het kind luidkeels hoorde huilen.

Reshma en de buurvrouw gingen zelf naar de woning en ontdekten dat de deur van binnenuit op slot was. Ze riepen een buurman erbij, die de deur forceerde. Tot hun afschuw zagen ze Esselien levenloos op het bed liggen, met een bebloed hoofd.

De politie werd ingeschakeld en er waren geen tekenen van inbraak te vinden. Ze merkten echter op dat een zijraam niet gesloten was. Van Romi K. ontbrak elk spoor. Hij was inmiddels gevlucht naar Guyana.

In het jaar 2022 slaagde de politie erin Romi K. aan te houden, waarbij hij beweerde dat het zijn vrouw Reshma was die haar zus met mokerslagen had aangevallen. Op de zitting bleef Romi K. volhouden dat hij zijn inmiddels overleden vriendin Reshma probeerde te beschermen en daarom aan zijn moeder en zus in Guyana had verteld dat hij Esselien met een moker had gedood.

De officier van justitie vond deze verklaring niet geloofwaardig en eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 25 jaar, met aftrek. De zaak is uitgesteld tot de zitting van 22 juni, wanneer advocaat Vishal Rambharos het pleidooi zal houden. Tot die tijd blijft Romi K. in hechtenis.