Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verdachte aangehouden voor poging moord, zware mishandeling en bedreiging ex-vriendin

Verdachte aangehouden voor poging moord, zware mishandeling en bedreiging ex-vriendin

PARAMARIBO — De 31-jarige verdachte A.S. is vrijdag door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) in het ressort Uitkijk opgespoord en aangehouden voor poging moord, zware mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin. Het het 18-jarig slachtoffer R.N. heeft op maandag 28 augustus aangifte tegen hem gedaan op het politiebureau Centrum.

Onderzoek van recherche Paramaribo heeft uitgewezen dat het slachtoffer door haar ex-vriend werd gebeld om het weer goed te maken. Zij stemde toe hem te ontmoeten in een café aan de Wilhelminastraat. Na de ontmoeting zette de ex-vriend haar af aan de Prins Hendrikstraat en vroeg haar  mee te gaan naar zijn huis, wat zij weigerde.

Vervolgens werd zij door hem getrokken en stribbelde tegen. De ex-vriend trok toen een scherp voorwerp en bracht haar een aantal verwondingen toe in haar gezicht, hals en rug. Hierna vluchtte de verdachte weg met medeneming van een mobiele telefoon en SRD 3.000 van het slachtoffer. 

Voor medische behandeling werd R.N. overgebracht naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De verdachte werd opgespoord en aangehouden. Het voorwerp waarmee hij het slachtoffer heeft bewerkt is niet teruggevonden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is verdachte A.S. in verzekering gesteld.