Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Veiligheidshandhaving landelijk verscherpt: verdachten berovingen en overvallen ingerekend 

Veiligheidshandhaving landelijk verscherpt: verdachten berovingen en overvallen ingerekend 

Gedurende de periode 3 tot en met 30 juli 223 heeft de politie landelijk 623 aanhoudingen verricht. Hiertoe behoren verdachten van brute berovingen, overvallen en andere ernstige misdrijven. Ruim de helft van de aangehouden verdachten is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. In totaal zijn er 496 dossiers aangeboden aan het Openbaar Ministerie. 

Flitspalen landelijk ingezet

De algehele veiligheidscontroles oftewel roadblocks worden landelijk gehouden. In totaal zijn er 362 roadblocks uitgevoerd en 9 vuistvuurwapens in beslag genomen.

64 rijbewijzen zijn ingevorderd, waarvan het merendeel ingevorderd is wegens het overschrijden van de wettelijk toegestane maximum snelheid. 

Op de verkeersdeelnemers wordt een dringend beroep gedaan om de verkeersregels in acht te nemen. De politie zal de controle in het verkeer continueren om het rijgedrag van weggebruikers positief te beïnvloeden. De flitsapparaten worden ook landelijk ingezet.

Naast de aanpak van de harde criminaliteit, wordt ook aandacht besteedt aan de aanpak van de transnationale georganiseerde misdaad. Deze vorm van misdaad is een voedingsbodem voor andere criminaliteitsvormen. 

De directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs, laat optekenen dat de internationale politiesamenwerking op operationeel niveau erg belangrijk is in de aanpak van de georganiseerde misdaad. In dit kader wordt er op operationeel niveau samengewerkt met de politie van diverse landen. Daarnaast wordt er samengewerkt met diverse internationale veiligheidsorganisaties, zoals onder meer de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) en de International Criminal Police Organization (Interpol), gevestigd in Frankrijk.