Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Veel lof voor vicepresident Brunswijk bij launch schoolcampus Moengotapoe

Veel lof voor vicepresident Brunswijk bij launch schoolcampus Moengotapoe

Vandaag is vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens een feestelijke bijeenkomst geprezen en bedankt voor zijn buitengewone inzet bij de totstandkoming van de schoolcampus in Moengotapoe in het district Marowijne. De soft launch van de campus was een mijlpaal in de educatieve ontwikkeling van het land, en de lof ging uit naar vicepresident Brunswijk voor zijn toewijding aan het project.

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur sprak zijn waardering uit en verklaarde: “A grani a man mus’ kisi. Dankzij hem is er ook grond beschikbaar gesteld fu mek a campus kon.”

De minister benadrukte dat zonder de vastberadenheid van Brunswijk het niet mogelijk zou zijn geweest om de campus in het afgelegen district Marowijne te realiseren. Hij voegde eraan toe: “We moeten inderdaad vicepresident Ronnie Brunswijk bij deze hartelijk feliciteren voor zijn inspanning. Hij heeft zich vanaf het begin van deze regeerperiode ingezet om Marowijne niet uit het oog te verliezen.”

Ori onthulde dat het dossier voor dit ambitieuze project reeds in 2020 werd gevonden toen de regering-Santokhi aantrad. Onder zijn leiding is het project verbeterd en nieuw leven ingeblazen.

Districtscommissaris Olivia Dominie van Marowijne-Zuidwest voegde zich bij het koor van lof voor de vp en bedankte hem voor zijn vastberadenheid en initiatief. Ze benadrukte dat zonder de visie van de vp deze belangrijke onderwijsfaciliteit niet tot stand zou zijn gekomen.

In zijn toespraak benadrukte vicepresident Brunswijk dat hij de volledige steun had gekregen van president Chan Santokhi om een schoolcampus in Marowijne op te zetten. Het oorspronkelijke plan voorzag in een schoolcampus in het district Para, maar in samenwerking met de Islamic Development Bank werd besloten om een deel van de financiering te gebruiken voor de schoolcampus in Moengo.