Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Veel huiswerk aan basisonderwijs Suriname

Veel huiswerk aan basisonderwijs Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – Zwaktes in het basisonderwijs leveren flink wat huiswerk op. Dit zegt minister Shirley Sitaldin van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Steeds meer komt aan het licht dat problemen met de aansluiting op hoger onderwijs onderin beginnen. Kinderen van het voorlaatste onderwijsjaar hebben dit meer dan bloot gelegd.

Ruim vijftig procent scoorde onvoldoende bij de zogenaamde diagnostische toets. Het betreft dan de vakken rekenen en taal in een proeftoets op het niveau van de laatste klas. Volgens Sitaldin is dringend verandering nodig. De toets is dan ook een eerste stap. Aan de hand van resultaat wordt gewerkt aan verbetering van overdrachtstechnieken bij leerkrachten. Dat zal uiteindelijk naar beneden moeten sijpelen, omdat het slecht presteren dieper ligt.

Dus zullen uiteindelijk ook de lagere klassen meer aandacht krijgen. Sitaldien ziet alleen een integrale aanpak echt effect sorteren. Op scholen komen zogenaamde zorgcoördinatoren die de zwakkere leerlingen moeten begeleiden. De thuissituatie krijgt zo ook meer aandacht. Ook het nauwer betrekken van de ouders wordt prioriteit. Suriname heeft ruim driehonderd basisscholen, waarvan het gros ondermaats presteert de afgelopen jaren.


Posted

in

by