Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Veel festiviteiten bij viering 170 jaar Chinese Immigratie 

Veel festiviteiten bij viering 170 jaar Chinese Immigratie 

Met veel fanfare, vooral onder de Chinese gemeenschap,werd vrijdag 170 jaar Chinese immigratie herdacht en gevierd. Dit moment markeert een belangrijke mijlpaal in het zogeheten jubileumjaar van Suriname.

De centrale viering was vooral bedoeld om de waardevolle bijdrage van de Chinese gemeenschap aan Suriname te benadrukken. In aanloop naar de dag zelf zijn door de Nationale Commissie Jubileumjaren diverse feestprogramma’s georganiseerd waaronder een fototentoonstelling, kranslegging en culturele shows.

Er waren vrijdag activiteiten in Paramaribo, bij het Vriendschapsplein en het Nationaal Indoor Stadion en in Commewijne. Sinds de eerste Chinese immigranten in 1853 voet aan wal zetten in Suriname, heeft de Chinese gemeenschap diepgaande invloed op de culturele diversiteit en de economische ontwikkeling van Suriname.

President Chan Santokhi heeft samen met First Lady Mellisa Santokhi een krans gelegd bij het monument van Chinese Immigratie in het  Vriendschapspark. Daarbij waren ook de Chinese minister van Overzeese Chinse Zaken Chen Wu en de Chinese ambassadeur Han Ying aanwezig. Volgens president Santokhi is het belangrijk om een eenheid te vormen. “Laten we samen blijven bouwen aan de toekomst van ons geliefd Suriname. In eenheid liggen de sleutels tot groei en welvaart”, sprak hij.

‘s Avonds was er een groot cultureel programma in het NIS. Dans, zang, optredens en toespraken waren onderdeel van het geheel. Een vuurwerkshow markeerde het eind van een drukke avond.