Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vakbonden en president in overleg over BTW

Vakbonden en president in overleg over BTW

PARAMARIBO — Nadat de vakbonden de regering vrijdag een ultimatum hebben gegeven en gedreigd hebben met protestacties als de btw-verhogingen voortgang hebben op 1oktober, zijn zij dinsdag ontvangen door het staatshoofd.

President Chandrikapersad Santokhi zegt dat de regering vastbesloten is om samen met de vakbonden de pijnpunten van de btw-wet te analyseren en deze met De Nationale Assemblée te bespreken. Concrete voorstellen die tijdens de vergadering naar voren zijn gebracht, zullen gezamenlijk worden geëvalueerd en zal er zal een grondige beoordeling plaatsvinden van de uitvoerbaarheid ervan.

De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (Col), De Progressieve Vakcentrale C-47 en vertegenwoordigers van andere vakbonden maakten deel uit van de delegatie. Vrijdag is tijdens een persconferentie kenbaar gemaakt geen genoegen te zullen nemen met slechts een gesprek met de autoriteiten.

Constructieve samenwerking

De Communicatie Dienst Suriname zegt in een persbericht dat de president het belang van een open, constructieve dialoog en een open en transparante communicatie tussen de regering en de vakbonden benadrukt. Het staatshoofd sprak zijn waardering uit voor de inzet van de vakbonden om de belangen van hun leden te behartigen.

De president laat optekenen dat de regering het belangrijk acht om samen met de vakbonden oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd. De regering zal zich tevens blijven inzetten voor een constructieve samenwerking en dat zij verdere stappen zal ondernemen om te komen tot een evenwichtige en doeltreffende uitvoering van de btw-wet.