Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vakantieprojecten van stichting Raksha Cataleya voor kinderen

Vakantieprojecten van stichting Raksha Cataleya voor kinderen

Wanica Stichting Raksha Cataleya, die zich inzet voor het creëren van een positieve verandering in de gemeenschap, heeft in de afgelopen vakantieperiode verschillende projecten uitgevoerd om kinderen uit sociaal zwakke gezinnen te ondersteunen. De stichting heeft 200 schoolpakketten verdeeld aan kinderen uit diverse buurten, waaronder Wit Boitie, Kwatta, Tammenga, enkele ressorten in het district Wanica en opvanginstelling Hadassah. 

De schoolpakketten bevatten onder andere schriften, pennen, potloden, linialen, gummen, kleurpotloden, enzovoorts. De kinderen waren erg blij en dankbaar voor deze geste van de stichting.

De stichting Raksha Cataleya is opgericht in 2022 door een groep individuen die eerder afzonderlijk aan diverse sociale gemeenschapsprojecten werkten. Zij hebben hun krachten gebundeld in deze stichting om hun activiteiten op een grootschaligere en een impactvollere manier te ondernemen. Het doel van de stichting is om zich in te zetten voor de gemeenschap door middel van verschillende sociaal-maatschappelijke projecten en activiteiten.

Naast de schoolpakketten heeft de stichting ook voedingsmiddelen gedoneerd voor een vakantiekamp die georganiseerd werd door de kinderclub van gemeente “Ik Ben” en gehouden werd te Zanderij 1. Het kinderkamp had als doel om de saamhorigheid onder kinderen te stimuleren, waarbij het Bijbels onderwijs niet valt weg te denken. De stichting juicht zulke activiteiten van harte toe. 

De stichting Raksha Cataleya bedankt alle sponsors die hebben bijgedragen aan het succes van deze projecten. In het bijzonder worden de sponsors van de schoolpakketten projecten bedankt, namelijk: Exquisite Designs Contractors NV, Ashok Import & Export en de overige anonieme sponsors. De stichting hoopt in de toekomst meer projecten te kunnen uitvoeren om het welzijn van de gemeenschap te bevorderen. De stichting is te bereiken via haar Facebook-pagina: Stichting Raksha Cataleya.

SK