Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vader, moeder en zonen aangehouden voor diefstal graafmachine-onderdelen

Vader, moeder en zonen aangehouden voor diefstal graafmachine-onderdelen

De recherche van regio Midden heeft vijf verdachten aangehouden in verband met de vernieling van een graafmachine aan de Afobakaweg. Op 8 augustus 2023 werd bij politie Paranam melding gemaakt van de vernieling van een graafmachine ter hoogte van mast 39 door onbekende daders.

Het onderzoek, uitgevoerd door de recherche, leidde eerst tot de arrestatie van twee verdachten: Kishoorkoemar M. (50) en zijn zoon Arwien M. (28), die werden opgepakt in Houttuin. Ze werden aangetroffen in een busje waarin een deel van de gestolen onderdelen was opgeslagen voor verkoop.

Tijdens het verdere onderzoek kwam een derde verdachte, Radjiv L. (26), in beeld als medeplichtige aan de diefstal. Het onderzoek leidde vervolgens tot de arrestatie van een heler, Shashique R. (26), aan de Kwattaweg. Hij had enkele gestolen onderdelen bij zich als onderpand.

Bij huiszoekingen bij de gearresteerde vader en zoon werden op hun erf, verborgen in hoog wied, talrijke graafmachine-onderdelen ontdekt en in beslag genomen. Als gevolg hiervan werden ook Parmillah Ch. (50), de vrouw van Kishoorkoemar, en hun tweede zoon Vinod M. (30) gearresteerd.

Na verhoor werden Parmillah en Shashique na overleg met het Openbaar Ministerie vrijgelaten, terwijl de andere vier verdachten in voorlopige hechtenis zijn geplaatst. Twee verdachten zijn nog voortvluchtig, en het onderzoek is nog steeds aan de gang.