Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Update: Schutter en autobestuurder aangehouden in zaak schietincident Tourtonnelaan

Update: Schutter en autobestuurder aangehouden in zaak schietincident Tourtonnelaan

PARAMARIBO — De politie heeft de 21-jarige schutter, E.V., en de autobestuurder M.K. (25) aangehouden in de zaak van het schietincident met dodelijk afloop in de omgeving Tourtonnelaan. Het tweetal is door leden van de afdeling Kapitale Delicten en het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) op twee afzonderlijke adressen opgespoord en aangehouden. De politie heeft intussen kunnen achterhalen dat het slachtoffer de 38-jarige Braziliaan R.J. is.

Volgens de politie is uit het voorlopige onderzoek gebleken dat R.J., die op een bromfiets was, vanuit de richting van de Gijsbertusstraat kwam en reed richting Tourtonnelaan. Hij verzuimde om op voornoemde kruising voorrang te verlenen aan een busje dat op de Tourtonnelaan reed met de aanrijding tot gevolg.

Toen de bestuurder van het busje naar de bescheiden van R.J. vroeg, kon hij die niet tonen en omdat hij Portugees praat konden partijen moeilijk met elkaar communiceren.

Hulp

M.K en E.V., kwamen op gegeven moment aanrijden in een grijze personenauto en boden hulp aan bij het communiceren. Een andere Braziliaanse man, die ook ter plaatse was, probeerde eveneens met de bromfietser te communiceren. R.J.  belde vervolgens een vriend op die hem kenbaar maakte dat hij zal moeten opdraaien voor de materiele schade van de tegenpartij. De vriend woonde niet ver van de locatie en deed de benadeelde samen met de andere Braziliaanse man de woning van de vriend van R.J. aan.

Volgens ooggetuigen rende de bromfietser plotseling de Blauwdasstraat op en keerde kort daarna gewapend terug met een jachtgeweer. Hij richtte het wapen op de inzittenden van het busje dat betrokken was bij de aanrijding. 

Eén van de mede inzittenden die een penitentiaire ambtenaar is, loste bij die gelegenheid twee waarschuwingsschoten in de lucht. E.V. schoot, als reactie op de waarschuwingsschoten, vanaf een afstand een aantal keren gericht op de bromfietser met voor hem het noodlottige gevolg.  Na de daad verlieten E.V. en M.K. de locatie.

Het wapen dat de schutter illegaal in zijn bezit bleek te hebben, is terecht en is door de politie in beslag genomen.  Ook het dienstvuistvuurwapen van de penitentiaire ambtenaar is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.