Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Update: manspersoon laat leven bij schietincident; schutter aangehouden

Update: manspersoon laat leven bij schietincident; schutter aangehouden

De manspersoon die bij een schietincident in de ochtend van vrijdag 13 oktober 2023 omstreeks 02.43 uur op de hoek van de Waaldijk- en Dr. Eugene Gesselstraat (voorheen Hoogestraat) het leven heeft gelaten, was de Guyanees C.B. (38).   

Uit het tactisch onderzoek van de wetsdienaren van de afdeling Kapitale Delicten (K.D.) kwam  ene C.R. in beeld, met wie de schutter I.J. na de daad in een grijsgelakte personenauto met hoge snelheid de plek had verlaten. Verder is komen vast te staan dat de schutter I.J. ook ter zake moord wordt gezocht door de Guyanese Politie.

De verdachte C.R. werd in samenwerking met het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) in de avond van 13 oktober omstreeks 19.00 uur n.m. opgespoord en aangehouden. Na intensief speurwerk van de leden van K.D. en de interventie eenheid van RBTM is op die zelfde avond omstreeks 19.30 uur de 32-jarige Guyanese schutter I.J. aan de Dambordstraat in het ressort Latour gesignaleerd en aangehouden. Bij zijn aanhouding was de politie genoodzaakt vuurwapen geweld te gebruiken, waardoor de verdachte I.J. schotverwondingen aan zijn benen heeft opgelopen. Op hem werden aangetroffen en in beslag genomen een vuistvuurwapen van het merk Barretta met een patroonhouder inhoudende 15 scherpe patronen kaliber  9 mm.

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachte I.J. samen met zijn vriend C.R. en twee vrienden van C.R. waren in de Connection Latina bar aan de Hoogestraat. Op een bepaald moment kreeg I.J. ruzie met ene D. in de bar om een betalingskwestie, waarna het tweetal naar buiten liep om dit verder af te handelen. Voordat I.J. naar buiten liep haalde hij een vuistvuurwapen uit zijn tas en zette dit tussen zijn broeksband. De ruzie zette zich buiten de bar voort, waarbij I.J. het wapen tevoorschijn haalde en ermee zwaaide. Het slachtoffer C.B., dat de verdachte ook kende, heeft geprobeerd hem tot andere gedachte te brengen. Echter ging er een schot af dat de bemiddelaar C.B. in zijn borststreek heeft geraakt met voor hem het noodlottige gevolg. Nadat het schot is afgegaan, probeerde I.R. weer in de bar te gaan, alwaar zijn tegenstaander D. naar binnen was gerend, maar de eigenaar van de bar had de deur reeds op slot gedaan.

De gewonde schutter werd voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoedeisend Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na overleg met het Openbaar Ministerie (O.M.) is C.R. die illegaal in het land vertoeft ter zake overtreding van de Vreemdelingen Wet in verzekering gesteld, terwijl de verdachte I.J. ter zake moord, doodslag, zware mishandeling met voorbedachte rade de dood ten gevolge , mishandeling met voorbedachten rade de dood ten gevolge en overtreding van de Vuurwapen- en Vreemdelingen Wet door de politie in verzekering gesteld..

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van de manpersoon door de politie ter obductie in beslag genomen.

The post Update: manspersoon laat leven bij schietincident; schutter aangehouden appeared first on Korps Politie Suriname.