Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Uitwisselingsprogramma over impact slavernij succesvol afgerond

Uitwisselingsprogramma over impact slavernij succesvol afgerond

In verband met de herdenking van 160 jaar afschaffing van de slavernij, hebben de Suriname Youth Rock Foundation (YRF) en de Jonge Remonstranten Arminius Nederland de handen in elkaar geslagen om te praten over het onderwerp ‘slavernij’. De bedoeling van dit uitwisselingsprogramma is dat er in opdracht van Building the Youth Heritage Suriname aan kennisoverdracht wordt gedaan. Speciaal voor dit project werd er een trip georganiseerd naar Boven-Suriname.

De activiteiten omvatten ook een bezoek aan de moskee en synagoge aan de Keizerstraat. De bedoeling van het project was dat de jongeren van zowel Nederland als Suriname elkaar beter leerden kennen aan de hand van hun persoonlijke verhalen. Door de verhalen die verteld werden, kregen de Nederlandse jongeren meer inzicht over de impact die de slavernij heeft gehad en nog steeds heeft op Afro-Surinamers.

Ook met de jongeren van de dorpen Nieuw Aurora en Tjalikonde werd er aan kennisoverdracht gedaan middels muziek, zang en taal. Hierbij werd ook de cultuur van de Saramacaanse jongeren gedeeld met de groep. YRF is een jongerenorganisatie die is opgericht in 2018. De organisatie streeft er naar landelijk projecten uit te uitvoeren in het belang van jonge Surinamers.

Remonstranten Arminius is een Christelijke organisatie in Nederland, waaraan jongeren vanaf 18 tot 35 jaar zijn aangesloten. Al enkele jaren worden er uitwisselingsprojecten uitgevoerd binnen en buiten Nederland.