Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Uitschieters Robinhood in voorselectie Natio

Uitschieters Robinhood in voorselectie Natio

De prestaties van Robinhood van onlangs zijn ook bondscoach Aron Winter niet ontgaan. In de voorselectie van het nationaal voetbalelftal voor de Concacaf Nations League die 46 spelers telt komen vijf van de opgeroepen spelers uit voor de landskampioen en kersverse Caribbean Shield-kampioen.

Doelman Jonathan Fonkel, de middenvelders Renske Adipi en Dimitrio Andro en de aanvallers Jamilhio Rigters en Shaquille Cairo maakten allemaal deel uit van het team dat bijkans twee weken geleden voor de tweede keer de Caribbean Shield veroverde ten koste van Golden Lion uit Martinique.

Rigters is intussen al een paar keer uitgekomen voor Natio. Cairo dwong zijn plek in de voorselectie af vanwege zijn scoringsdrift de afgelopen maanden. De goaltjesdief werd topscorer van zowel de lokale competitie als de Caribbean Shield waar hij met tien doelpunten met kop en schouders boven de rest uitstak.

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) laat weten dat volgend week de eindselectie wordt bekendgemaakt. Die zal vervolgens op 8 september in het Kirani James Athletic Stadium in Saint George spelen tegen Grenada, terwijl op 12 september Cuba de tegenstander is in Estadio Antonio Maceo in Santiago de Cuba.

Natio kwam voor het laatst op 17 juni in actie. Op die dag vond de dramatische uitschakeling plaats in de Gold Cup Prelims. Het team van Winter ging tegen de verwachtingen in onderuit tegen het lager geklasseerde Puerto Rico die na strafschoppen aan het langste eind trok. Het is sindsdien opvallend stil geweest rondom de nationale selectie die nu dus weer aan de slag gaat.

Voorselectie:
Doelverdedigers: Warner Hahn; Joey Roggeveen; Ishan Kort; Jonathan Fonkel; August Hok-A-Hin;

Verdedigers: Damiel Dankerlui; Sean Klaiber; Navajo Bakboord; Kelvin Leerdam; Dion Malone; Myenty Abena; Shaquille Pinas; Stefano Denswil; Zerguinho Deira; Ridgeciano Haps; Kenneth Paal; Djevencio van der Kust; Brian Elshot; Gideon Seymonson; Alliero Belfor; Fabian Sporkslede; Delvechio Blackson.

Middenvelders: Diego Biseswar; Dhoraso Klas; Tjaronn Chery; Sercinio Eduard; Renske Adipi; Faustino Benali; Javier Zyler; Roscello Vlijter; Joshua Sanches; Dimitrio Andro.

Aanvallers: Sheraldo Becker; Luciano Slagveer; Yahcuroo Roemer; Jeredy Hilterman; Yanic Wildschut; Florian Jozefzoon; Jamilhio Rigters; Shaquille Cairo; Rievaldo Doorson; Gilberto Cronie; Gleofilo Vlijter; Mitchell Te Vrede; Danzell Gravenberch; Kevin Palan.