Home » Surinaams nieuws » UCI Track Nations Cup: Tjon En Fa verliest in achtste finales sprint

UCI Track Nations Cup: Tjon En Fa verliest in achtste finales sprint

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Na de op één na snelste tijd te hebben gereden in de kwalificatie is Jaïr Tjon En Fa zondag in de achtste finales van de 200 meter sprint uitgeschakeld. Hij moest in Milton, Canada tijdens de laatste stop van de UCI Track Nations Cup zijn meerdere erkennen in Muhammad Shah Sahrohm van Maleisië.

Bij de eerste etappe van de UCI Track Nations Cup in Jakarta lag Tjon En Fa er op 26 februari in de zestiende finales uit. Hij herstelde zich tijdens de tweede stop in Caïro en werd op 17 maart vijfde, nadat hij het schopte tot de kwartfinales.

Voor de Surinaamse baanwielrenner begon het zondag nog veelbelovend. Hij klokte namelijk 9,593 seconden in de kwalificatie. Onder de 37 sprinters was dat de op één na snelste tijd. Alleen zijn World Cycling Centre-teamgenoot Nicholas Paul was sneller: 9,575. Samen met de Pool Mateusz Rudyk (9,615) en de Australiër Matthew Glaetzer (9,622) plaatste het duo zich rechtstreeks voor de achtste finales.

In de zestiende finales waren er twaalf heats. Sahrohm wist in de elfde serie de Canadees James Hedgcock uit te schakelen en werd daardoor gekoppeld aan Tjon En Fa in de achtste finales. De Maleisiër wist de race te winnen, waardoor de Surinamer eruit lag. Sahrohm drong uiteindelijk tot de halve finales door. Hij werd gekoppeld aan Rudyk, terwijl Paul het moet opnemen tegen Aussie Matthew Richardson.

Tachana Dalger

Tachana Dalger verscheen zondag in Canada aan de start van de keirin. De Surinaamse baanwielrenster reed haar eersteronderace niet uit, omdat ze kwam te vallen. In de herkansing eindigde ze als vierde in de eerste heat achter Yuli Verdugo Osuna van Mexico, Yulu Jiang van China en Nurul Mohd Asri. Alleen de Mexicaanse winnares drong door tot de tweede ronde.

Dalger had zaterdag meegedaan aan de 200 meter sprint. Ze kwam met een tijd van 11,709 seconden niet uit de kwalificatie. In Caïro was ze overall  36ste geworden in een deelnemersveld van veertig vrouwen. In het algemeen klassement eindigt ze als 48ste onder de zestig rensters.

Tachana Dalger kwam in heat 4 van de eerste ronde te vallen tijdens de keirin en kon de race niet afmaken. [Foto: Alex Whitehead/SWpix.com]