Home » Surinaams nieuws » U20 Concacaf: Suriname wint prestigestrijd van Dominica

U20 Concacaf: Suriname wint prestigestrijd van Dominica

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Suriname verlaat de Dominicaanse Republiek niet met lege handen. Daarnet is de laatste groep C-wedstrijd van de U20 Concacaf Qualification met 2-0 gewonnen van Dominica. De nationale U20-vrouwenvoetbalselectie eindigt daardoor met drie punten op de derde plek. Dominica eindigde als laatste in de groep zonder punten en zonder goals. Guyana en de Dominicaanse Republiek spelen om de eerste plaats en een plek in de tweede ronde.

Suriname kwam in de negentiende minuut op 1-0 toen middenvelder Damarez Williams op aangeven van Samanie Loe-A-Foe scoorde. Kort daarna kwam de ploeg weer gevaarlijk opzetten, maar werd er niet gescoord. Dat was ook het geval toen Williams goed werd weggestuurd en oog-in-oog met de keeper van Dominica kwam. Echter, ze schoot in handen van de goalie.

Naar de rust toe kwam Dominica iets beter opzetten en leek de gelijkmaker in de schoot geworpen te krijgen toen doelvrouw Latifah Moedjijo klungelde met de bal. Echter, ze maakte haar blunder direct goed en redde uitstekend, waardoor de score 1-0 bleef.

In de tweede helft was vooral Loe-A-Foe gevaarlijk, maar één van de betere kansen kwam van middenvelder Odaily Sandvliet. Haar uithaal kwam tegen de deklat. De pressie van Suriname wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Toepasselijk was het Loe-A-Foe die het duel op slot zette. Ze draaide in de 65ste minuut mooi weg van de verdediging en schoot de 2-0 via de binnenkant van de linkerpaal binnen.