Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Twee verkeersdoden in twee dagen

Twee verkeersdoden in twee dagen

PARAMARIBO — Een vrouwelijke duorijder, van wie de persoonsgegevens nog ontbreken, is zaterdagmiddag in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) overleden na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de kruising Kwatta- en Munderweg. De 59-jarige autobestuurder A.P., die zwaargewond raakte bij een aanrijding op de Afobakaweg, overleed de dag tevoren, eveneens in het AZP. Volgens de website van de politie staat de barometer nu op vijftig verkeersdoden.

Volgens onderzoek van de politie van Munder heeft de bromfietser met de vrouwelijke duorijder bij het beschrijven van een rechtse bocht naar de Munderweg geen rekening gehouden met de personenauto die hem van achteren naderde met als gevolg de aanrijding. De man noch de vrouw was aanspreekbaar. Beiden werden met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het AZP.

De autobestuurder, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij werd naar het politiebureau gebracht om te worden voorgeleid. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. Zowel de auto als bromfiets is zwaar beschadigd en zal worden herkeurd. Het onderzoek van deze aanrijding wordt overgedragen aan de Verkeersunit van Paramaribo. Op het ontzielde lichaam van de vrouw zal sectie worden verricht.

Brokopondo

Bij de aanrijding vrijdag in vooravond in district Brokopondo waren twee auto’s betrokken. Volgens de plaatselijke politie reden de voertuigen in tegengestelde richting over de Afobakaweg. Bij het beschrijven van een rechtse bocht naar de weg naar het dorp Balingsoela heeft A.P. geen rekening gehouden met het rechtdoorgaande verkeer. Zijn 62-jarige mede-inzittende raakte zwaargewond en wordt verpleegd in het AZP.

G.F. (31) en zijn 39-jarige mede-inzittende liepen lichte letsels op en zijn na medische behandeling heengezonden. Beide bestuurders zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerden niet onder invloed van alcohol of een of ander bedwelmend middel. De materiële schade aan de voertuigen is aanzienlijk. Beide zijn in beslag genomen om te worden herkeurd. Het ontzielde lichaam van A.P. is afgestaan aan de nabestaanden.